Home > O jedrenju

JEDRENJE – ODMOR KOJI SE PAMTI


Jedrenje je jedinstven doživljaj i pravi način da obiđete najlepša mesta na Jadranu.

Ako su vam već pomalo dosadili klasični načini odmora vreme je za avanturu!

Uzbuđenje – vetar pokreće jedrilicu koja se krivi na bok, plovite a čuje se samo huk talasa. Ako želite da učestvujete u jedrenju vaš skiper će vas naučiti kako da postanete koristan član posade i u uživate u timskom radu! Osim što ćete steći nova znanja i veštine prijaće i vašem telu a mnogo je zabavnije od vežbanja! Možda ćete morati da iskusite i plovidbu po jačem vetru ili nemirnijem moru ali sve su to čari jedrenja!

Opuštanje – na jedrenju se stvarno možete opustiti i povratiti energiju koju ste rasipali tokom cele godine. Evo nekoliko hedonističkih mera koje možete primeniti:

Jutro - izađite na pramac, skočite u vodu a tek nakon kupanja lagano popijte kafu i doručkujte dok ste usidreni na nekoj usamljenoj uvali...

Popodne – ispružite se na pramcu dok plovite, slušajte omiljenu muziku, pijuckajte rashlađeno piće, gledajte u more... Posao i obaveze biće na stotine nautičkih milja daleko od vas...

Veče – okupajte se noću dok iznad vas sijaju hiljade zvezda... kad vam dosadi romantika pridružite se ostalima koji se zabavljaju u kokpitu vaše jedrilice...

Dodir sa prirodom – doživljaj mora ujutru, popodne i uveče, uživanje u njegovim raznim licima i bojama. Tek kad provedete ceo dan na vodi shvatićete koliko je osiromašen doživljaj mora koji ste imali pre nego što ste otišli na jedrenje.

Udobnost – lepo je biti u prirodi ali ne biste da se odreknete komfora. Nema ni potrebe jer na jedrilici imate lepu kabinu za spavanje, kupatilo sa tušem i toplom vodom i kompletno opremljenu kuhinju u kojoj možete da pripremite obrok. Kada se jedrilica nalazi u marini može da se koristiti pokretna klima, gleda TV, priključi lap top... Kada menjate mesto boravka ne morate da brinete o stvarima – vaš smeštaj i vaša najlepša plaža plove zajedno sa vama!

Raznovrsnost – naši gosti najviše hvale jedrenje jer im pruža osećaj slobode i daje mogućnost izbora. Rutu plovidbe možete da dogovorite sa vašim skiperom, negde možete da se zadržite duže a negde kraće ili da svaki dan budete na drugom mestu. Pre podne možete provesti u jedrenju i kupanju na nekoj lepoj uvali, posle podne u obilasku nekog gradića ili ostrva a veče u kafiću, diskoteci, restoranu na obali ili jednostavno u druženju dok ste usidreni u nekoj mirnoj i zaštićenoj uvali.

Sigurnost – sve jedrilice imaju svu potrebnu navigacionu i sigurnosnu opremu. Svi naši skiperi su veoma iskusni, imaju iza sebe mnoge nautičke milje koje su preplovili na raznim morima i veliko iskustvo u radu u yacht charter-u. Osim što će vas odvesti na interesantna mesta i biti vaši vodiči oni su tu i da brinu o vašoj sigurnosti tokom plovidbe.

Koliko košta odmor na jedrilici –cena ovakvog odmora ne razlikuje se mnogo od cene letovanja u hotelu ili privatnom smeštaju srednje klase, pogotovo kada se uzmu u obzir i svi dodatni troškovi za izlete, rent-a-car, kafiće na plaži i slično.
Cena zakupa zavisi od tipa jedrilice, broja članova posade koji dele sve troškove ali i od vremena kada izvršite rezervaciju. Nudimo popuste i specijalne first minute ponude za jedrenje pa to treba iskoristiti i tako obezbedtiti najpovoljniju cenu. Uvek nas možete neobavezno kontaktirati i zatražiti najbolju ponudu.

Opis smeštaja na jedrilici
Sve jedrilice iz naše ponude imaju navigacionu i sigurnosnu opremu, kupatila sa toplom vodom, centralni salon sa kuhinjom koja je opremljena svim potrebnim inventarom, frižiderom, šporetom i rernom na plin.
U kokpitu broda nalazi se rasklopivi sto i tenda koja može da se razvuče. Sve jedrilice imaju CD player, neke imaju zvučnike i u kokpitu.
Posadi je na raspolaganju gumeni čamac sa motorom tako da je moguće prevesti se do obale ako je jedrilica usidrena u uvali.

Noćenje
Noći se na jedrilici u marinama ili na na nekoj od sigurnih uvala.

Hrana
Posada može da priprema hranu na jedrilici. Glavni deo nabavke hrane obavlja se pre polaska, a tokom puta dokupljuju se lako kvarljive namirnice. Ako plovite sa skiperom on se hrani zajedno sa posadom koja snosi troškove hrane i za njega.

Troškovi
Cena zakupa jedrilice odnosi se na nedeljni zakup plovila i ne uključuje dodatne troškove.
Broj osoba koje zakupljuju jedrilicu ne utiče na cenu zakupa, tj. ako je broj članova posade manji od maksimalnog kapaciteta jedrilice cena se ne umanjuje.

Cena zakupa i dodatni troškovi dele se između članova posade.
Dodatni troškovi koje posada snosi tokom jedrenja a nisu uračunati u nedeljnu cenu zakupa su:

- troškovi za marine i gorivo iznose cca 350 - 400 €/7 dana. Posada se ukrcava na jedrilicu za punim rezervoarom za gorivo i puni rezervoar pre nego što se iskrca, tako da se uvek plati onoliko goriva koliko je potrošeno
- finalno čišćenje broda iznosi 100 € ili 120 € (zavisno od veličine jedrilice)
- ukoliko se jedri u Hrvatskoj posada plaća boravišnu taksu koja iznosi cca 40 € po brodu i transit log koji iznosi cca 50 € (u zavisnosti od veličine jedrilice, a procena je data za jedrilicu dužine 14 m, kapaciteta 8+1 osoba).
- skiperska dnevnica iznosi 120 €/dan
- troškovi hrane, prevoza i individualni troškovi

Šta treba poneti na jedrenje:

  • Laganu obuću, jaknu koja ne propušta vetar, trenerku, deblji duks (bez obzira u kom mesecu se plovi), kremu za sunčanje (nikako ulje zbog klizanja po brodu), dobre naočare za sunce, peškire.
  • Specifične lekove kojih nema u običnoj brodskoj apoteci
  • Stvari treba pakovati u mekane torbe, nikako kofere ili rančeve sa šipkama jer za njih nema mesta u kabini

Kontakt

YachtingADRIA doo
tel: +381 11 3556 196
+381 63 692 287
+381 63 7769 525
+382 69 590 657
e-mail: office@yachtingadria.com
www.yachtingadria.com
skype: yachtingadria